סילביה מדניקוב
בעלת תואר אקדמאי במדעי הטבע. עשתה הסבה מקצועית לתחום הכלכלה ועבדה 30 שנה באגפי הנהלת בנק, כולל ניהול מחלקה.
נשואה, אם לשלושה. בתה הבכורה מתמודדת שנים רבות עם פגיעה נפשית.
התנדבה לעמותת ׳עוצמה׳ כדי לקדם נושאים הקשורים לנפגעי נפש ומשפחותיהם הנושאות בעול כבד. פועלת לקידום השיקום של המתמודדים (בתחומי הדיור, תעסוקה ואיכות חיים ועוד). ייצגה את עוצמה ב׳מועצה הארצית לשיקום נכי נפש בקהילה׳ במשך שמונה שנים (שתי הקדנציות האפשריות), מ-2010 עד 2018. הייתה חברה בוועדת היגוי של כנס המשפחות הארצי שנתי של עמותת ׳אנוש׳ במשך שנתיים מ-2014 עד 2015. יו”ר העמותה מ-2015 עד 2018. משמשת שנים רבות כגזברית עמותת ׳עוצמה׳, כחברה בוועדת היגוי של מרכז משפחות יה”ל, כאחראית על האתר והפייסבוק של עוצמה וכן בריכוז פעילויות בהתאם לצורכי העמותה.
יוכי צ’יבוטרו
יוכי החלה בפעילותה הציבורית בשנת 1993 בהקמת עמותת ׳עוצמה׳ יחד עם פאולה לנגר. תרומתה הציבורית החלה בשל מחסור משווע במענים מתאימים לצרכים הרבים של יקירנו בקהילה בתחום תחלואת הנפש.
יוכי רואה בעשייה הציבורית בתחום בריאות הנפש נטילת אחריות וחובה הורית. פעילותה נובעת מתוך הכרה ש״אם אנחנו לא נעשה אף אחד אחר לא יעשה״, ורואה בעשייה זו חובה מוסרית לשינויים חברתיים ביחס החברה לאוכלוסיית פגועי הנפש.
יוכי באואר
תושבת חיפה, נשואה ואם ל-3. בהשכלתי, בעלת תואר שני בתקשורת ותואר שני נוסף במשפטים ללא משפטנים. במהלך שבתונים בקנדה השתלמתי גם בשיווק באוניברסיטת מקגיל ובוונקובר. כמו כן, בעלת תעודות מאוניברסיטת חיפה בייעוץ ארגוני, הנחיית קבוצות והכשרה נוספת בהנחיית קבוצות בעזרת פלייבק. משך למעלה מארבעה עשורים הייתי דוברת בכללית, בחלקן גם ממונה על פניות הציבור.
כאם למתמודד, חשוב לי לקחת חלק במאמץ שמובילה ׳עוצמה׳ בנושא קידום בריאות הנפש בישראל- מיצוי ושיפור זכויות, פיתוח מערך שירותים איכותי, כוללני ובקהילה ובצד זה שיפור תנאי האישפוז כשזה נדרש, שיפור ופיתוח מערך השיקום והתעסוקה, רצף טיפולי ופיתוח נושא מנהלי, טיפול לאורך חיי המתמודד, השלמת מענים חסרים לילדים, נוער ולגיל השלישי (בדגש על מענים למי שנותר ללא הורים או משפחה תומכת), מאבק בסטיגמה ועוד שורה ארוכה של אתגרים.
אני מקווה שאוכל להביא מניסיוני האישי והמקצועי ולתרום בכך ולו מעט, בהמשך לדרכם של מקימי עוצמה, שהובילו שינויים גדולים כמו סל שיקום, הקמת מרכזי משפחות, הרפורמה ועוד.
אילה שרעבי
בעלת תוארB.A במדעי ההתנהגות (פסיכולוגיה וסוציולוגיה), מאמנת אישית בתחום התפתחות אישית, בניית מטרות וצמיחה ממשברים.
אני פעילה חברתית וחברת הוועד המנהל בעמותת ׳עוצמה׳, במטרה להעלות למודעות את הצרכים והחוסרים בתחום בריאות הנפש, להביא לשינוי וקידום זכויות המתמודדים ובני המשפחה וכן שואפת לשינוי תפישתי והפחתת סטיגמה.
נושא בריאות הנפש נוגע בי הן באופן אישי כבת משפחה והן בראייה חברתית רחבה ליצירת שינוי מיטבי גם באמצעות יצירה. אני שותפה במיזם התנדבותי-ארצי, “פרוייקט סורגים בכיף” אשר מעניק לא.נשים בגיל השלישי הזדמנות לנתינה משמעותית למען אוכלוסיה מוחלשת בכלל ואוכלוסיית מתמודדי הנפש בפרט.
לאורך השנים רכשתי ידע תיאורטי וכלים טיפוליים, צברתי ניסיון מעשי בליווי משפחות, הנחיית קבוצות, אימון אישי, וניהול-מקרה, נוסף על ניסיוני האישי כבת משפחה.
לצד פעילויות אלה, אני מנהלת תחום משפחות בחברת ׳יוזמה דרך הלב׳ בתוכנית סקרי איכות במרכזי משפחות ומקדמת את התוכנית מתוך אמונה שניתן לשפר לייעל ולקדם את השירותים הניתנים לבני המשפחות במרכזים.
דליה נוי
אם לבן מתמודד ולשניים נוספים. הצטרפתי ל׳עוצמה׳ כפעילה במטרה לקדם את זכויות מתמודדי הנפש ולהעלות את המודעות בתחום זה, החוצה גבולות ומגזרים. אני גאה להיות היום בוועד המנהל ומקווה לתרום מכישורי וממרצי
כמה שיותר.
מילאתי תפקידים רבים בחיי בתחומים שונים: ניהול סוכנויות בטוח, ניהול מחלקת תביעות בתחום הבטוח האלמנטרי, זאת בצד שהות ארוכה בחו״ל במסגרת עבודתו של בעלי ז״ל במשרד החוץ. בין השאר עסקתי בחו”ל בנושאי תרבות, הסברה, מידע כלכלי מסחרי ועוד. חיינו מספר שנים בג’מייקה, ברזיל, סרי לנקה, מיאנמר, אתיופיה, צילה ופרו. שנה לאחר שובנו ארצה (מפרו) התקבלתי לעבודה בחברה ממשלתית המסונפת לאגף משב – סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל במשרד החוץ, האחראית על סיוע החוץ של המדינה למדינות המתפתחות, ואני עובדת שם עד היום. תחומי הפעילות שלי בתפקידי הנוכחי הם: משלחות, כנסים, קשר עם ארגוני החברה האזרחית בישראל והאקדמיה בתחום פיתוח בינ”ל. יש בפעילות זו גם רכיב של תיקון עולם, עזרה לחלש, לדעת להושיט יד כשהאחר זקוק לך ועוד רכיבים נוספים כמו דיווידנדים מדיניים הסברתיים וכדומה.
אסיים בכך שאני שואפת לצדק חברתי, עזרה לחלש שקיפות ושיווין.
צבי כ”ץ
בעל תואר ראשון במתמטיקה וסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. עבד במשך 43 שנה בתחום התוכנה.
כבן משפחה, הצטרף לפורום הארצי של משפחות נפגעי נפש בירושלים ול׳עוצמה׳ לפני כ-27 שנים.
מזה כמה שנים חבר בפורום המשפחות של מרכז המשפחות בכפר-שאול ואיתנים.
עודד בן טוב
בוגר תואר בהנדסת חשמל מאוניברסיטת תל אביב. אב לשניים, בהם בת מתמודדת, וסב לארבעה.
מנהל בחברת הייטק פרטית שלי מזה 45 שנה. פעיל ב׳עוצמה׳ כעשר שנים. מאמין בתרומתה של העמותה בהווה ובעתיד ושמח לתרום למאמץ המשותף.
שרון קוגלר
מנהלת מרכזי ספורט נופש, בריאות וכושר,מאמנת ומדריכה בתחום הספורט התנועה ואורח חיים בריא מעל 26 שנים. במהלך שנים אלו למדתי הנחיית קבוצות בסמינר הקיבוצים וכמו כן בעלת B.A בהיסטוריה כללית ועם ישראל.
מתנדבת ופעילה בתחום בריאות הנפש משנת 2015 ב׳אנוש׳ ובעמותת ׳עוצמה׳. הצטרפתי לצוות מרכזי המשפחות “מילם” בתל אביב בשנת 2020 כעובדת משפחות בתפקיד של בת משפחה מומחית, בעבודתי זו הוכשרתי ללוות משפחות שהגיעו לקבל יעוץ במצבי משבר נפשי במשפחה. במסגרת זו סיימתי בהצלחה את קורס קשת במכללה האקדמית אונו לתקשורת מיטבית במשפחה בכלל ובמשברים בפרט.
בשנת 2015 הצטרפתי כמתנדבת לעמותת ׳עוצמה׳ והוכשרתי על ידי העמותה ללוות משפחות ולסנגר עליהן מול מערכות הבריאות, המשפט, המשטרה ועוד. אני מלווה משפחות הנזקקות לעזרה והבנת דרך הפעולה בזמן שחווים “סערות” וקושי בהתמודדות ונזקקים ל”כלים” לפתיחת חסמים מול המערכות המורכבות.
אני פעילה כעשור למען הקמת צוות למצבי משבר, הופעתי מטעם עוצמה בוועדה הבין משרדית שיזם הנשיא לפני מספר שנים ובכל מקום שאוכל לתרום למען קידום הנושא. משתתפת בכנסי משפחות וכנסים מקצועיים בתחום בריאות הגוף והנפש, מנחה קבוצות בקו עם א.נשי מקצוע ומופיעה מול צוותי רפואה, שיקום או משטרה, כאשר מזמנים אותי להעביר מנסיוני בתחום.
מאמינה שכל אחד צריך אדם אחד שיהיה לצידו וילווה אותו בשברו, באמונה, באהבה וברצון טוב.
רותי מרק
בת 58, נשואה ואמא לשלושה ילדים ו-5 נכדים. בעלת תואר ראשון בקרימינולוגיה. עבדתי כשני עשורים כסמנכ”ל שיווק בחברת תכשיטים גדולה וממשיכה לעסוק בתחום זה גם היום.
כאמא לבן מתמודד אני חשה צורך להעלות את המודעות לבריאות הנפש, במיוחד לאחר אסון ה7/10, לשיפור התעסוקה למתמודדים, שיפור תנאי האשפוז ועזרה בבניית כלים להתמודד עם העולם.